Пельмені в горщиках
Будь-яка страва стає святковою, якщо запекти її в духовці. Хрустка золота скоринка, насичений смак і просто неймовірний аромат… Навіть з найпростіших продуктів можна створити справжній кулінарний шедевр, якщо приготувати в духовці. А щоб оригінальною була і подача, достатньо запікати у глиняних горщиках.
Сьогодні пропоную перетворити буденні пельмені на святкову та оригінальну страву. Альтернативою, звичайному способу приготування, стануть пельмені запечені в горщиках. Тут і рецептів існує безліч: з грибами, зі сметаною, з овочами, з цибулею та печінкою, під сиром. Пельмені в горщиках виходять дуже соковитими, набувають нового смаку та аромату.
Нумо готувати!
Нам підходять, як щойно зліплені, так і заморожені пельмені. Відварюємо їх у підсоленій воді протягом п’яти–шести хвилин і перекладаємо у друшляк, щоб стекла зайва рідина. Розігріваємо сковорідку і обсмажуємо, уже відварені, пельмені на маслі, так вони гарно зберігатимуть форму і не злипатимуться в горщиках. А далі все уже залежить від соусу.
Класичний рецепт – зі сметаною.
Потрібно: 1 кг пельменів, 4 яйця, 150 г масла, 100 г твердого сиру, 200 г сметани, 200 мл молока.
Розкладаємо відварені пельмені по горщиках. Яйця збити з молоком і сметаною, посолити, поперчити. Отриманим соусом залити пельмені. Зверху покласти кусочок масла і притрусити натертим сиром. Запікати 45 хвилин при температурі 190° C. Вкінці кришечки з горщиків можна зняти, щоб утворилася рум’яна скоринка.
Під густим вершковим соусом пельмені стають ніжними і м’якими.
Пельмені в горщиках з грибами
Інгредієнти:
1 кг пельменів,
500 г грибів (печериць),
6 ст. л. сметани,
100 мл води,
50 г твердого сиру,
1 цибулина.
Цибулю обсмажити, потім додати гриби. Помішуючи, смажити ще 5-10 хвилини. Посолити, поперчити. Сметану розвести водою.
Викладаємо в горщики: на дно трохи грибів, потім пельмені, знову гриби і пельмені. Заливаємо все сметаною. Зверху притрушуємо натертим сиром. Запікати з відкритими кришками, при температурі 190° C 30 хв. Страва виходить ситною, пельмені чудово просочуються сметаною та засмаженими грибами. Спробуйте!
З готовими «Домашніми» чи «Курячими» пельменями приготувати таку страву дуже легко і швидко. Достатньо вибрати рецепт.
«Файні пироги» бажають Вам приємного апетиту!