Вареники для ледачих, або ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром родом з дитинства, цей ситний та корисний сніданок, який так часто готують дітям, напевне, пробував кожен. Приготування цієї страви займає буквально 20 хвилин, готувати дуже легко і ліпити не потрібно. Саме тому ці вареники й називають лінивими.
Інгредієнти:
400 г. сиру
1 яйце
7-8 ст. л. борошна
3 ст. л. цукру
1 пакетик ванільного цукру
дрібка солі для варіння
борошно для підсипання
вершкове масло для змащення
Ідеальний покроковий рецепт лінивих вареників з сиром
- У глибоку миску викласти сир і цукор, виделкою добре розім’яти. Можна скористатися блендером.
- Додаємо пакетик ванільного цукру. Також можна використовувати звичайний ванілін.
- Розбиваємо в сир яйце, знову розминаємо.
- Тепер в сирну масу підсипаємо просіяне борошно. І все добре перемішуємо. (Чим більше сиру, тим більша кількість борошна. Хоча, ніжніші ліниві вареники виходять з мінімальним вмістом борошна, але варити їх складніше, можуть прилипати і розпадатися.) Тісто повинно вийти м’яким, еластичним, але відлипати від рук.
- Стільницю добре притрушуємо борошном. Викладаємо тісто і ділимо на 3 частини, з кожної катаємо тоненьку ковбаску. Нарізаємо наші ковбаски на однакові шматочки, приблизно 2 см.
- На кожен лінивий вареник натискаємо пальцем, робимо ямку, і обвалюємо у муці. Такі ямки утримують масло і сметану на зварених варениках.
- Варимо вареники в киплячій підсоленій воді, обов’язково в просторій каструлі і на середньому вогні. Акуратно помішуємо, щоб вареники не прилипли до дна каструлі. Коли вареники спливуть на поверхню, чекаємо 1-2 хвилини, і виймаємо шумівкою на тарілку.
Подавати такі ледачі вареники можна з маслом, сметаною, варенням, медом, або ягодами.
За цим рецептом вареники виходять настільки смачними, що ви готуватимете їх знову і знову.
А щоб смачно поїсти і не готувати вдома – обирайте «Файні пироги».